Heraldiek

Heraldisch wapenschild uit hout maken

Het familiewapen Rolandus-Hagedoorn in hout snijden

Heraldische Familiewapens in hout gesneden is één van mijn meest favoriete specialiteiten. Het is steeds weer een enorme uitdaging een familiewapen in hout te mogen sculpteren. Heraldiek is een zeer interessant onderwerp en ik kijk er ook altijd naar uit, om aan een nieuwe opdracht voor het maken van een houten  familiewapen te beginnen.

Je leert bijzonder interessante mensen kennen die je boeien met elk 'hun' fascinerend verhaal of familiegeschiedenis. En voor mij persoonlijk is het altijd fijn te horen dat ze mijn vakmanschap, kennis en kwaliteit enorm weten te waarderen.

Elk heraldisch familiewapen in hout is anders. Meestal begint het met een voorbeeld als inspiratiebron dat in de vorm van een tekening, oude schets, zegelring of fotomateriaal dat door de klant wordt aangeleverd.

In sommige gevallen kan het voorkomen dat het ontwerp voor het familiewapen niet zonder meer kan dienen als blauwdruk voor het snijden van het heraldische  wapen in hout.

Dat kan dan zijn omdat het ontwerp van klein formaat is, terwijl de klant een groot heraldisch paneel wenst. In dat geval dient het familiewapen opnieuw ontworpen te worden. Als men het kleine ontwerp domweg groter maakt kloppen de verhoudingen of de compositie niet meer.

Meestal dient de compositie aangevuld te worden om de ruimtelijke indeling beter te benutten.....

Lees dit artikel verder onderaan op de pagina.....>

Het Familiewapen ROLANDUS-HAGEDOORN in lindehout snijden

Het Familiewapen ROLANDUS-HAGEDOORN in lindehout snijden   Het familiewapen Rolandus-Hagedoorn in hout snijden Heraldische Familiewapens in hout gesneden is één van mijn meest favoriete specialiteiten. Het is steeds weer een enorme uitdaging een familiewapen in hout te mogen sculpteren. Heraldiek is een zeer interessant...

Maaseiker stadswapen in hout - Heraldisch Stadswapen van MAASEIK

Heraldisch Stadswapen van MAASEIK Stadswapen van Maaseik in hout gesculpteerd Heraldisc h stadswapen in hout gesneden Links:10 dwarsbalken van tien stukken van goud en van keel (Rood) Rechts: Een eik van op een grasgrond, in het schild vergezeld van drie verkorte kruisjes.   He raldisch Wapen Een wapen is in de heraldiek een...