Houtsnijwerk voor kunstschrijnwerk en boiserie

Kunstschrijnwerk en houtsnijwerk

In deze map vindt u een aantal opdrachten, houtsnijwerk en handgemaakte ornamenten voor keukens, stijldeuren en supraporte ornamenten, en dit met een traditioneel, sfeervol karakter.

Exclusieve ornamenten op keukenschouwen, landelijk of klassiek, worden door ons op maat gemaakt. Ornamenten en snijwerk van Atelier Patrick Damiaens laten nostalgie herleven zonder te overdrijven in de toepassing. Ook gesculpteerde panelen voor lambrisering en wandbetimmering behoren tot deze map.

Ons atelier is namelijk gespecialiseerd in het ontwerpen, maken en decoreren van boiserie, lambriseringen, scheepssier en stijldeuren. Wij ontwerpen voor u de perfecte decoratie naar uw gepersonaliseerde wens, of dit nu in gotische, 17de of 18de-eeuwse stijlperiode is. Een kamer met lambriseringen voegt karakter en schoonheid aan uw huis.

Schouwmantels met snijwerkOrnamenten en houtsnijwerk voor sierschouwen

Ontwerp en artisanale vervaardiging van alle houtsnijwerk en ornamenten voor schouwmantels en houten opzetstukken, kopieën van museumstukken of traditioneel klassieke modellen of een eigentijds ontwerp. Handgemaakte ornamenten en versieringen voor schouwmantels van Atelier Patrick Damiaens laten nostalgie herleven zonder te overdrijven in de toepassing.

Omdat elke gesculpteerde schouwmantel uniek is , en elke decoratieve toepassing van de ornamenten en houtsnijwerk steeds anders is, verkrijgt elke woning of kamer een bijzonder accent. Elke stijlschouw met snijwerk is exclusief. Een mogelijke uitvoering is dat de marmeren of houten sierschouw voorzien wordt van een trumeau de cheminée of houten opzetstuk. Deze opzetstukken geven de kamer of ruimte een nog exclusievere uitstraling en deze opzetstukken kunnen in alle stijlperiodes gemaakt worden, of het nu in Franse, Luikse, Engelse of in een Neo-stijl is.

Mocht u speciale wensen hebben of u wilt een uniek ontwerp, het atelier van Patrick biedt een alternatief voor de soms onbevredigende standaardoplossingen, waarmee u in onze hedendaagse consumptiemaatschappij ten onrechte genoegen moet nemen.

Uw wens is onze uitdaging.