Cursus houtsnijden

Avondopleiding ornamentsnijden  

Cursus - Opleiding  houtsnijden - Houtbeeldhouwen

Heb je misschien interesse om een creatieve en technisch hoogstaande opleiding te volgen?

Misschien is de avondopleiding houtsnijden - Ornamentsnijden wel iets voor jou. Deze tweejarige opleiding met uitbreiding tot eventuele specialisatiejaren, geeft je een goed beeld van de verschillende stappen en technieken in het vormgeven en uitwerken van ornamenten, toepassingen van houtsnijwerk volgens bepaalde meubelstijlen.

Reeds vele jaren geef ik deze opleiding aan een grote groep gepassioneerde en geïnteresseerden, die zich willen verdiepen in deze complexe materie. De cursisten beginnen met eenvoudige oefeningen, architecturale motieven, een kerfsnede en simpele bloemmotieven.

De moeilijkheid en complexiteit van de oefeningen wordt geleidelijk opgevoerd en aangepast aan de individuele mogelijkheid en wensen van de cursist. De cursist maakt kennis met verschillende soorten grondstoffen, handgereedschappen en werktuigen. Je leert verschillende houtsnijtechnieken en de toepassing ervan.

Ook staan educatieve uitstappen op het programma zoals een bezoek aan musea, kastelen of antiekbeurzen.

Wil je verwittigd worden op het moment dat er een nieuwe reeks geprogrammeerd wordt? Schrijf je dan in op de wachtlijst. De plaatsen zijn beperkt tot 12 cursisten.

Onderaan op deze pagina zijn een aantal artikels betreffende deze cursus houtornamentsnijden - houtsnijden..... >

Cursus HOUTSNIJDEN - BEELDHOUWEN 2017-2018 in Tongeren (B)

Cursus HOUTSNIJDEN - BEELDHOUWEN 2017-2018, Tongeren (B) Een opleiding van houtornamentist Patrick Damiaens Cursus HOUTSNIJDEN - BEELDHOUWEN 2017-2018 Heb je misschien interesse in een creatief en technisch hoogstaande opleiding te volgen? Misschien is de avondopleiding houtsnijden - Ornamentsnijden wel iets voor jou. Deze tweejarige...

Educatieve uitstap,cursisten ornamentsnijden gaan naar Parijs

Educatieve uitstap 2017 Cursisten ornamentsnijden gaan naar Parijs Educatieve uitstap juni 2017    Cursisten ornamentsnijden gaan naar Parijs Het is jaarlijks terugkerend en we kijken er steeds naar uit, op het einde van het cursusjaar de educatieve uitstap. Dit jaar was de Franse hoofdstad aan de beurt. Op 24 juni 2017 trok ik met...