Kunst en Antiek Fair

ANTICA NAMUR 2017

Kunst en Antiek fair in Namen (B)

Bron van inspiratie

Waarschijnlijk is het bezoek aan Musea, Kastelen, kerken en antiekbeurzen de belangrijkste bron van inspiratie voor de ornamentsnijder.

Het zijn plaatsen waar de vakman zijn ideeën haalt, waar hij op zoek gaat naar nieuwe uitdagingen en steeds voor nieuwe verrassingen komt te staan, en zelfs na bijna 30 jaar ervaring in het snijden van ornamenten, nog steeds het gevoel heeft iets nieuws bij te leren.

We gaan er kijken hoe onze collega houtsnijders lang geleden de problemen oplosten, hun kennis van de smaakvolle verhoudingen toegepast hebben in het interieur en om hun vormgeving en houtsnijtechnieken te analyseren .

Sinds een aantal jaren blijft Antica Namur 2017 aan belang winnen dankzij de eclectische combinatie van grote huizen en gepassioneerde jonge antiquairs die met smaak en elegantie alle specialiteiten van de verzamelmarkt coveren. De galeriehouders die uit heel België en Europa komen, laten gedurende 10 dagen het hart van de stad Namen kloppen op het ritme van de kunst.

Voor haar 41ste editie heeft Antica Namur een bijzonder en veelbelovend thema uitgekozen: "Grand Cru", naar het beeld van deze Belgische beurs die aan bekendheid en authenticiteit blijft winnen dankzij haar team van gespecialiseerde experts. Antica Namur 2017 wordt dus een editie van topkwaliteit, elegant, harmonieus, consistent, origineel, met een goede textuur en sprankelend, ... zoals een goede wijn! Van een uitstekend jaar, gegarandeerd door de aanwezigheid van vooraanstaande antiquairs die speciaal voor deze bijzondere verjaardageditie samenkomen.

 

Lees die artikel verder, onderaan op de pagina..... >

De BRAFA 2018 in Brussel | De internationale Kunst en Antiekbeurs

De BRAFA 2018 in Brussel  De internationale Kunst en Antiekbeurs van België De eerste keer dat ik de antiekbeurs van België bezocht was in 1989, ik was er in gezelschap van een gepassioneerde antiekliefhebber en zijn echtgenote, twee hardwerkende zelfstandigen uit Maaseik. Aangezien ze wel eens antiek kochten op dit soort van...

De TEFAF 2018 | Kunst en antiekbeurs in Maastricht | MECC

De TEFAF 2018 | Kunst en antiekbeurs in Maastricht Ik herinner het me nog heel goed. Het was in 1990, mijn eerste bezoek aan de meest toonaangevende kunst en antiekbeurs van de wereld, de TEFAF. The European Fine Art Fair Maastricht, afgekort TEFAF, is een jaarlijks terugkerend topevenement dat plaats vindt in de maand maart in het Maastrichts...