De BRAFA 2018 in Brussel | De internationale Kunst en Antiekbeurs

De BRAFA 2018 in Brussel  De internationale Kunst en Antiekbeurs van België

De eerste keer dat ik de antiekbeurs van België bezocht was in 1989, ik was er in gezelschap van een gepassioneerde antiekliefhebber en zijn echtgenote, twee hardwerkende zelfstandigen uit Maaseik. Aangezien ze wel eens antiek kochten op dit soort van evenementen was het vanzelfsprekend dat uitnodigingen en gratis entree kaarten op geregelde tijdstippen in hun brievenbus arriveerden.

In 1989 werd dit evenement nog georganiseerd in de Galerij Louise, van het Paleis voor Schone Kunsten, het latere BOZAR.

Kunst en Antiekbeurzen bezoeken is sindsdien een bijzonder leerrijk en zeker een aangeame gewoonte geworden, door de drukke agenda probeer toch jaarlijks een aantal van deze soort evenementen te bezoeken.

Sinds 2004 word het evenement georganiseerd in de gebouwen van Tour en Taxis in Brussel.

Brafa 2018

Elk jaar zakken liefhebbers, verzamelaars en professionele antiekhandelaars massaal af naar de prachtige gebouwen van Tour & Taxis, voor wat niet alleen de grootste antiekbeurs van België, maar ook één van de oudste antiekbeurzen ter wereld is. Als je geen geld hebt om te kopen, kan je de beurs nog altijd beschouwen als één grote tentoonstelling, met een aanbod dat de hele periode van de Oudheid tot nu omspant.

De beurs staat bekend omwille van de gastvrije sfeer, het eclecticisme en de klasse. Brafa is een beurs op mensenmaat. In een paar uur krijgt u een mooie impressie van het geheel en blijft er zelfs tijd over om te blijven ‘hangen’ bij uw favoriete stukken.

De internationale BRAFA Art Fair vindt plaats van 27 januari - 4 februari 2018 in Tour & Taxis, Brussel

BRAFA IN CIJFERS

Brafa behoort tot de top 5 van kunst en antiekbeurzen wereldwijd.

134 toonaangevende galerijen die de strenge selectieprocedure hebben doorstaan (40 % Belgische en 60 % buitenlandse deelnemers).

16 landen vertegenwoordigd (België, Canada, Duitsland, Frankrijk, Griekenland, Groot-Brittannië, Hongarije, Italië, Japan, Luxemburg, Monaco, Nederland, Oostenrijk, Spanje, de VS en Zwitserland).

20 categorieën, inclusief klassieke archeologie, tribal art, precolumbiaanse kunst, Oosterse kunst, juwelen, zilverwerk, oude munten, meubilair en kunstobjecten uit de middeleeuwen tot de 21e eeuw, oude en moderne schilderijen, hedendaagse kunst en design, beeldhouwwerken, keramiek, hedendaags glaswerk en porselein, tapijten en textiel, tekeningen, originele stripverhalen, gravures, zeldzame boeken, fotografie en autografen.

100 experts uit alle hoeken van de wereld controleren de authenticiteit, kwaliteit en staat van de verschillende getoonde objecten.

10.000 tot 15.000 voorwerpen in totaal!

1 Eregast

2019 = 64ste editie van de beurs

64.000 bezoekers van over de hele wereld

15.400 m² oppervlakte

Een aantal impressies van de BRAFA 2018 in Brussel