Houten reclamebord voor bedrijf. Een Logo in hout laten maken

Houten reclamebord voor bedrijf   -  Logo in hout laten maken

Reclamebord in eikenhout

Het komt niet zo vaak voor dat ik een logo of reclamebord moet uitvoeren voor een bedrijf of winkel.

Kleinere bedrijfsemblemen in hout heb ik in het verleden reeds gemaakt, maar de combinatie van meerdere bedrijfslogo’s met tekst op één groot bord, was een bijzondere uitdaging vanwege de afmetingen. Het geheel werd vervaardigd uit één enkel paneel.

De zaakvoerder van het Costumier Maison D’Longueville annex VIP Boutique en zijn architect hadden specifieke wensen voor dit bord dat buiten moest komen te staan.

Doordat het bloot gesteld wordt aan de weersinvloeden en gezien het klassieke karakter van het pand werd er gekozen voor hoog kwalitatief eikenhout voor de uitvoering ervan.

Het ontwerp voor het 1 meter hoge bord met een breedte van 80 cm werd me door de opdrachtgever toegezonden (*).  De (hout)technische aspecten eigen aan de uitvoering werden uiteraard door mezelf bepaald.

De forse lijst die de boord van het bord uitmaakt werd integraal uit het dikke massieve eikenhouten paneel gehouwen en er niet op gemonteerd. Hiermee wordt vermeden dat verlijmde en genagelde lijsten gaan werken, een natuurlijke eigenschap van hout, waardoor naden ontstaan en er zich schade door waterinsijpeling kan voordoen.

Het eikenhouten bord aan de gevel fungeert als een soort richtingaanwijzer. Enerzijds wijst het de weg naar de ingang van het Costumier Maison D’Longueville en anderzijds geeft het de richting aan naar de VIP Boutique op de eerste etage van het gebouw. Dit exclusieve pand, uitgebaat door Kristof d’Hondt en zijn team, combineert de Costumier kledingzaak op het gelijkvloerse met een aanbod van aangepaste producten van de merken Mont Blanc en Lebeau-Courally ondergebracht op de bovenliggende etage. Toepasselijk werden, benevens het embleem en de naam van de zaak Maison D’Longueville, ook de logo’s van deze beide merken in het eikenhout gesculpteerd.

(*) Ontwerpen en modellen voor opdrachten kunnen door mij ontworpen worden, al dan niet in overleg met de opdrachtgever of integraal uitgevoerd worden. En dit volgens het model van deze laatste. Voor eventuele (hout)technische en/of esthetische belemmeringen die zich kunnen voordoen bij de uitvoering en/of verbeteringen aan het ontwerp wordt er steeds overleg gepleegd met de klant.

Publiciteitsbord in hout uitvoeren | Reclamebord in hout

Logo in hout laten maken | Lebeau Courally

Logo in hout laten maken | Mont Blanc luxe pennen